Garantie & klachten

Wanneer heb ik recht op garantie?

Kosmeoo Bags gaat altijd voor uitstekende kwaliteit. Helaas komt het weleens voor dat er iets niet goed gaat met het transport of dat er een andere reden is waarom jij aanspraak wilt maken op de garantie. Wettelijk gezien ben je verplicht om het gebrek uiterlijk binnen twee maanden na constatering bij Kosmeoo Bags te melden. Als het gebrek binnen de garantie valt, dan zorgen wij dat je artikel kosteloos gerepareerd of vervangen wordt.
Garantie geldt alleen voor artikel- en fabricagefouten. Op slijtage, beschadigingen of het zelf beschadigen van het artikel geldt de garantie niet. De leverancier beoordeeldt of de schade onder de garantie valt.

Ik wil gebruikmaken van mijn recht op garantie

Wanneer je ontvangen artikel gebreken vertoont binnen de garantietermijn, neem dan zo snel mogelijk contact met ons. Als het artikel niet te repareren valt, zorgen we voor een vervangend artikel. Als we het artikel niet meer kunnen leveren, dan bieden we je een gelijkwaardig artikel aan. Is dit niet mogelijk, dan ontvang je het orderbedrag (deels) terug.

De geboden garanties doen geen afbreuk aan eventuele rechten aangaande wettelijke garantie en (non) conformiteit waar de klant altijd een beroep op kan doen.

Wat is mijn wettelijke garantie?

‘Veel consumenten denken dat zij standaard recht hebben op 2 jaar ‘wettelijke garantie’. In de Europese regels staat inderdaad een wettelijke termijn van 2 jaar. Maar in Nederland spreken we niet van wettelijke garantie. In plaats daarvan staat in de wet dat een product moet bieden wat u ervan mag verwachten. Van veel producten mag u verwachten dat ze langer meegaan dan 2 jaar. Daarom hebt u bij deze producten ook na 2 jaar nog recht op een gratis reparatie of een nieuw product.’ Bron: https://www.consuwijzer.nl/garantie-reparatie-geld-terug/gekocht-maar-kapot/garantie

Klachten

Soms gaan dingen anders dan Kosmeoo Bags en jij willen. Heb je een klacht? Neem dan contact met ons op. Komen we er samen niet uit? Sinds 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit kan alleen als je klacht nog niet op een andere manier in behandeling is genomen.