Hoe het allemaal begon …

Opgericht door …

Joyce van Zenderen, 26 jaar oud, geboren en getogen in Leusden. Voor mijn studie Bedrijfskunde ben ik op mijn 18de naar de mooie studentenstad Groningen verhuisd. Na hier 3 jaar gewoond te hebben, ben ik op kamers gegaan in Amersfoort. De studie in Groningen werd wel netjes voortgezet. Op mijn 22ste behaalde ik mijn Bachelor diploma en startte ik vervolgens met de Master Human Resource Management. Begin januari 2016 sloeg het noodlot toe en verloor ik plotseling mijn moeder. Hierdoor werd de studie even on hold gezet en heb ik tijd voor mezelf genomen tijdens een 10 weken durende backpackreis door Zuid-Oost Azië, in mijn eentje. In februari 2017 pakte ik mijn studie HRM weer op en in april 2018 behaalde ik mijn Master diploma. Inmiddels werk ik alweer een jaar met veel plezier bij VX Company in Baarn en woon ik samen met mijn vriend in Utrecht. Ondanks dat ik bij VX nu op mijn plek zit, leek het mij altijd al leuk om ‘iets’ te ondernemen. Ik had geen concreet beeld voor ogen hoe dat dan moest gaan en wat voor bedrijf ik zou willen, maar het ondernemen an sich leek mij heel tof! En hier staan we dan …

Wat een onderneming …

Als kleintje op de crèche kreeg ik de bijnaam ‘de directrice’. Wat inhield dat ik toen al druk bezig was met alles regelen en organiseren. Als andere kindjes binnenkwamen zorgde ik ervoor dat de jasjes en tasjes netjes aan de kapstok kwamen te hangen. En als de kindjes aan het eind van de dag weer naar huis gingen zorgde ik er voor dat elk kindje naar huis ging met het juiste jasje en tasje.

Het regelen, organiseren en managen zat er toen al in. En nog steeds geeft dit mij zoveel energie en haal ik hier zoveel plezier uit! Daarnaast heb ik altijd al een brede interesse gehad, ook op het gebied van ‘business’. Vandaar ook de keuze voor mijn studie Bedrijfskunde.
De afgelopen jaren schieten de ondernemers als paddestoelen uit de grond en elke keer als ik iemand in mijn omgeving hoorde over dat hij of zij een onderneming ging starten, dacht ik: ‘dat lijkt mij ook cool zeg!’ Gevolgd met de gedachten: ‘maar dat kan ik toch helemaal niet’, ‘maar wát moet ik dan gaan ondernemen’ en ‘waar moet ik dan óóit beginnen’. Oftewel, ik vond het een ver van m’n bed show. Totdat ik begin juli 2019 ineens bedacht dat ik het natuurlijk altijd een keer kon proberen. Met het idee ‘we zien wel waar het schip strandt’. Inmiddels is het idee ‘Let’s rock this!’ geworden.

Kosmeoo Bags

Wat er in mijn webshop verkocht moest worden, daar was ik snel over uit: Italiaanse leren tassen. Een grote liefde van mijn moeder en mij. Dat is wel de conclusie die je kan trekken wanneer je in het bezit bent van ruim 35 leren tassen.

En toen de naam van de webshop. Dat is potverdikkie moeilijk als je het mij vraagt. Je wilt een pakkende naam, maar tegelijkertijd een naam die mensen iets zegt en die ze begrijpen, én de naam moet ook nog dicht bij jezelf blijven. Nu kan ik niet blijer zijn met de gekozen naam, Kosmeoo Bags. Mijn moeder runde ruim 20 jaar lang een huidverzorgingssalon onder de naam Kosmeoo, wat Grieks is voor ‘tooien’ of ‘versieren’. Kosmeoo Bags is dus qua betekenis perfect, dicht bij mezelf en een geweldig eerbetoon aan mijn hardwerkende, sterke, mooie, liefdevolle, warme, grappige en slimme moeder.

Ik moet nog veel leren, maar heb ontzettend veel zin in mijn eerste jaar als ondernemer! Alle tips, opmerkingen, complimenten en kritische noten zijn van harte welkom.

Let’s rock this!