Kosmeoo-pedia

In de Kosmeoo-pedia vind je de definities van de termen die we op onze website gebruiken. We vinden het belangrijk dat onze klanten weten waar ze op moeten letten bij het aanschaffen van leren accessoires. En we vinden het belangrijk dat ze weten waar ze hun geld aan uitgeven. Ook vinden we het natuurlijk leuk om onze klanten mee te nemen in de wereld van leren accessoires. We delen graag onze kennis over en passie voor leren tassen en andere accessoires met onze klanten!

Mis je de uitleg van een term in onze Kosmeoo-pedia? Neem dan contact met ons op. We vinden het leuk om van je te horen en waarderen het erg dat je met ons meedenkt!

  • Fake fur – wordt ook wel namaakbont of imitatiebont genoemd. Voor het produceren van fake fur worden kunststoffen gebruikt.
  • Gesloten leer – is helemaal glad leer. Hierbij zie je geen kleine “gaatjes” in het leer, oftewel het is “gesloten”. Dit soort leer is het makkelijkst om schoon te houden.
  • Hardware – van een tas omvat de ritsen, ringen, haken en andere sluitingen van een tas. Oftewel, alle metalen onderdelen van de tas.
  • Karabijnclip – is een metalen clip in de vorm van een lus. In de karabijnclip zit een veer die zorgt voor de automatische sluiting van de haak.
  • Ponyhair – is leer waar het haar nog op zit.
  • Suède – is geschuurd leer. Het wordt gemaakt van de binnenkant van leer. Hierdoor is het minder duurzaam, maar voel het wel zachter aan dan gewoon (gesloten) leer. Doordat suède geschuurd en dus “open” is, is het lastiger om schoon te houden. Vuil trekt hierdoor makkelijker in het materiaal. Regelmatig inspuiten tegen vocht en vuil is dus een aanrader.